Catering Bratislava a obľúbené jedlá na podujatiach

16.11.2022

Vitajte na našom cateringovom blogu! Dnes sa pozrieme na najobľúbenejšie jedlá, ktoré sa často objavujú na cateringových podujatiach. Catering je skvelý spôsob, ako uspokojiť hlad hostí na rôznych akciách, od svadieb a firemných večierkov až po konferencie a rodinné oslavy. Ponuka jedál môže byť rôznorodá a zahŕňať teplé aj studené pokrmy, predjedlá, hlavné jedlá, dezerty a nápoje. Poďme sa teda pozrieť na tie najpopulárnejšie chutné lahôdky!

1. Predjedlá a finger food

Na cateringových podujatiach sú veľmi obľúbené rôzne predjedlá a finger food, ktoré si hostia môžu vziať do ruky a zjesť bez použitia príboru. Medzi najčastejšie patria:

- Mini sendviče alebo bagety s rôznymi plnkami (napr. šunka, syr, losos, zelenina)

- Závitky alebo tortilly plnené mäsom, zeleninou alebo syrom

- Špízy s ovocím, zeleninou alebo mäsom

- Mini quiche alebo tartaletky s rôznymi plnkami (napr. špenát, syr, slanina)

- Tapas alebo antipasti (napr. olivy, sušené paradajky, syry, klobásy)

2. Polievky a studené predjedlá

Polievky a studené predjedlá sú tiež častou súčasťou cateringových ponúk. Medzi obľúbené patria:

- Krémové polievky (napr. brokolicová, mrkvová, zelerová)

- Studené polievky (napr. gazpacho, chladený jogurtový krém)

- Šaláty (napr. grécky šalát, cesarský šalát, šalát Caprese)

3. Hlavné jedlá

Hlavné jedlá na cateringových podujatiach zahŕňajú mäsové aj vegetariánske pokrmy. Medzi najobľúbenejšie patria:

- Grilované mäso (napr. kuracie prsia, bravčové medailóny, hovädzie steaky)

- Pečené mäso (napr. kura, moriak, bravčová panenka)

- Mäsové gule alebo plnené papriky

- Lasagne alebo cannelloni (s mäsom alebo zeleninou)

- Rizoto alebo paella

- Zapekaná zelenina alebo syrové špeciály (napr. zapekaný karfiol, syrové fondue)

4. Prílohy

K hlavným jedlám sa často podávajú rôzne prílohy, ako sú:

- Zemiakové pyré, pečené zemiaky alebo gratinované zemiaky

- Ryža alebo cestoviny

- Grilovaná alebo dusená zelenina

- Šaláty a dipy (napr. tzatziki, guacamole, hummus)

5. Dezerty

Na sladké zakončenie cateringových podujatí sú tu rôzne dezerty, medzi ktorými si každý nájde to svoje:

- Mini koláče alebo poháre s ovocím, čokoládou alebo pudingom

- Makróny, profiteroles alebo éclairs

- Cheesecake, tiramisu alebo trifle

- Ovocné šaláty alebo ovocné špízy

6. Nápoje

Samozrejme, na cateringových podujatiach nesmie chýbať ani široký výber nápojov, vrátane nealkoholických (minerálne vody, džúsy, limonády) a alkoholických (víno, pivo, koktaily).

Dúfame, že vám tento prehľad najobľúbenejších jedál na cateringových podujatiach poskytol inšpiráciu pre vaše vlastné akcie. Nezabudnite, že kvalitný cateringový servis vám dokáže pripraviť jedlá podľa vašich predstáv a požiadaviek, takže neváhajte komunikovať svoje želania a očakávania. Nech už plánujete akúkoľvek udalosť, s dobrou cateringovou službou sa môžete spoľahnúť na to, že vaši hostia budú spokojní a najedení. Prajeme vám úspešné a chutné podujatie!

Máte záujem o catering v Bratislave? Napíšte nám a zrealizujeme catering na ktorý nezabudnete.